Pomoć lokalnom stanovništvu

Kriza izazvana pandemijom bolesti COVID-19 žestoko je pogodila čitavo društvo. Međutim, najteži udarac primili su upravo oni najnemoćniji – stari. U okviru projekta „Urgentna pomoć Caritasa tokom COVID-19 krize“, koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Grupe 484, volonteri i zaposleni u Caritasu Srem podelili su pakete pomoći starijima od 65 … Continue reading Pomoć lokalnom stanovništvu

Krojačka radionica Caritasa Srem u Prihvatnom centru Principovac

Krojačka radionica je jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje Caritas Srem realizuje u cilju pružanja pomoći i podrške migrantima u Prihvatnom centru Principovac. Za potrebe celog kampa, u Caritasovoj šivaćoj radionici šiju se posteljina i peškiri, a od nastanka pandemije koronavirusa, za sve ljude u kampu šiju se i zaštitne maske za višekratnu upotrebu. Materijal za … Continue reading Krojačka radionica Caritasa Srem u Prihvatnom centru Principovac

Projekat YourJob – Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans realizuje Caritas Srbije zajedno sa Caritasom Aleksinac, Biskupijskim Karitasom Srem i Biskupijskim Caritasom Zrenjanin. Projekat je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije, Renovabisa i Caritasa Austrije. Opšti cilj regionalnog projekta YourJob jeste osnaživanje mladih na Balkanu pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti … Continue reading POZIV MLADIMA iz Aleksinca, Zrenjanina i Rume za učešće u programu samozapošljavanja u okviru projekta YourJob

Volonteri Caritasa Srem pomažu starijim sugrađanima

Starije osobe su najugroženije virusom COVID-19 i stoga im je najstrožije zabranjeno da napuštaju svoje domove. Budući da mnogi od njih žive sami, potrebna im je pomoć oko nabavke osnovnoh životnih potrepština. Delatnici i volonteri Caritasa Srem i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Zemuna, pružaju pomoć svojim starijim sugrađanima. U dogovoru sa njima, volonteri … Continue reading Volonteri Caritasa Srem pomažu starijim sugrađanima

Memorandum o saradnji između Caritasa Srem i Centra za socijalni rad Dunav

U utorak 17.decembra 2019. godine u prostorijama Centra za Socijalni Radi „Dunav“ u Inđiji, potpisan je memorandum o saradnji  između Biskupijskog Caritasa Srem i Centra za Socijalni Rad „ Dunav“. Memorandum se odnosi na Caritasov Dom Sveta Elizabeta u Maradiku. Po ovom sporazumu, Caritas Srem će ustupiti jednu sobu za privremeni smeštaj osoba koje su … Continue reading Memorandum o saradnji između Caritasa Srem i Centra za socijalni rad Dunav

NEDELJA CARITASA i SVETSKI DAN SIROMAŠNIH -17.11.2019

U nedelju, 17.11.2019. obeleženi su Nedelja Caritasa i Svetski dan siromašnih. U župi Uznesenja Blažene Device Marije u Zemunu svetu misu, kojoj je prisustvovao znatan broj župljana, slavio je Preč. Jozo Duspara, župnik i dekan, te direktor Caritasa Srem. U svojoj propovedi, Preč. Duspara istakao je da je Caritas sastavni deo Crkve i da smo … Continue reading NEDELJA CARITASA i SVETSKI DAN SIROMAŠNIH -17.11.2019

Your Job – aktivnosti na projektu

Dana, 22.10.2019. godine u Rumi u kancelariji za mlade na projektu Your Job u poseti je bio Tobijas Noelke Predstavnik Austrijskog Caritasa  kao regionalni koordinator na projektu Your Job i  Marina Kostić, koordinator projekta za Srbiju. Tokom posetu su zajedno sa Petrom Dujićem, Koordinatorom za Biskupijski Caitas Srem i savetnikom Lidiom Irga na projektu Your … Continue reading Your Job – aktivnosti na projektu

13.Oktobar – Svetski dan smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa

Povodom obeležavanja svetskog dana smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa, 15.10.2019. godine u osnovnoj školi  „Milivoj Petković Fećko“ u Platičevu je održano regionalno takmičenje učenika.  Na takmičenju su učestvovale dve osnovne škole sa po 20 učenika od prvog do četvrtog razreda. Pored takmičara, bili su prisutni i drugi učeni i roditelji, koji su navijali. Cilj takmičenja … Continue reading 13.Oktobar – Svetski dan smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa

Susret volontera Caritasa Srijemske Biskupije

SUSRET VOLONTERA CARITASA SRIJEMSKE BISKUPIJE U subotu, 5. listopada 2019., u župi Sveta Ana u Maradiku, s početkom u 10.00 sati, organiziran je i održan Susret volontera Caritasa Srijemske biskupije. Susret se organizira na godišnjoj razini, s ciljem senzibiliziranja vjernika Srijemske biskupije o vrijednosti i veličini Caritasovog postojećeg djela i djelovanja djela, te eventualnih prijedloga … Continue reading Susret volontera Caritasa Srijemske Biskupije