Zadovoljstvo nam je da vam prestavimo Nikolinu Janković, 22-godišnju devojku iz Rume, koja je zahvaljujući stručnoj i finansijskoj podršci Caritasa u okviru projekta YourJob, u svom rodnom gradu otvorila Atelje lepote N Divine.  Posetili smo Nikolinu u njenom novom salonu i tom prilikom porazgovarali sa njom. Čestitamo na uspehu! Zašto baš kozmetički salon?Od srca vam hvala! Oduvek sam … Continue reading Nikolina Janković, dobitnica granta u okviru projekta YourJob, otvorila kozmetički salon u Rumi

Završen je i treći ciklus dodele grantova u vidu bespovratnih novčanih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa u okviru regionalnog projekta osnaživanja mladih YourJob. Nakon pažljivog razmatranja i analiziranja svih poslovnih ideja kandidata koji su učestvovali na konkursu, nezavisna komisija za dodelu grantova donela je odluku da se u trećem krugu dodele grantova za samozapošljavanje u okviru … Continue reading Odluka o dodeli grantova za pokretanje sopstvenog biznisa u okviru projekta YourJob

Okrugli sto o zapošljavanju mladih održan u Irigu u okviru projekta YourJob

U okviru regionalnog projekta osnaživanja mladih YourJob, u selu  Jazak u opšini Irig, 29. juna  je održan okrugli sto Zapošljavanje mladih – izazovi i prilike iz ugla javnog, privatnog i civilnog sektora. Okrugli sto je održan u organizaciji Caritasa Srbije i Caritasa Srem, a učestvovali su  predstavnici Sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine, Nacionalne službe za zapošljavanje … Continue reading Okrugli sto o zapošljavanju mladih održan u Irigu u okviru projekta YourJob

DRR radionica za osobe sa invaliditetom održana u Irigu

U okviru projekta smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa, Caritas  Srbije i Caritas Srem su 21. juna 2021. godine organizovali radionicu za osobe sa invaliditetom, kao i za njihove pratioce. Na radionici su učestvovali i radnici centra za socijalni rad Irig. Trening je održan u dvorištu Centra za socijalni rad Irig, a vodila ga je gospođa … Continue reading DRR radionica za osobe sa invaliditetom održana u Irigu

Caritas Srem dobio priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva

Caritas Srem dobio je značajno priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji, realizujući aktvinosti na projektu YourJob. Na Petoj međunarodnoj konferenciji „Biznis na štiklama“ koja se tradicionalno održava na Novosadskom sajmu, u ime Caritasa zahvalnicu je primio gospodin Petar Dujić, koordinator Caritasa Srem. Gospodin Dujić je iskoristio priliku da se zahvali organizatorima na priznanju … Continue reading Caritas Srem dobio priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva

Potpisan Memorandum o saradnji Pokrajinskog Sekretarijata i Caritasa Srem

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i koordinator Caritasa Srem, gospodin Petar Dujić, potpisali su danas Memorandum o saradnji u realizaciji regionalnog projekta osnaživanja mladih YourJob, koji u Srbiji realizuju Caritas Srbije, Caritas Srem, Caritas Zrenjanin i Caritas Aleksinac, a finansiraju Austrijska razvojna agencija, Caritas Austrije i Renovabis. U okviru projekta, pruža … Continue reading Potpisan Memorandum o saradnji Pokrajinskog Sekretarijata i Caritasa Srem

Poseta Caritasa Bolzano -Bressanone Caritasu Srem

Petrovaradin, 26.05.2021.      Proteklih dana, Srijemsku biskupiju i Biskupijski Caritas Srijem, posjetila je delegacija Caritasa Bolzano-Bressanone, na čelu sa direktorom Paolom Valenteom i koordinatorom Fabiom Molon. Tokom posjete, delegacija je u pratnji direktora Joze Duspare i koordinatora Petra Dujić, posjetila nekoliko mjesta gdje se implementiraju projekti koje financira Caritas Bolzano- Bressanone / Bozen – Brixen.      … Continue reading Poseta Caritasa Bolzano -Bressanone Caritasu Srem

Caritas Srem u poseti Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam.

Koordinator Caritasa Srem, gospodin Petar Dujić i koordinatorka projekta YourJob u Srbiji, gospođa Marina Kostić i sastali su se u sredu 12.05.2021. godine sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam, dr Nenadom Ivaniševićem i direktorom Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, prof. dr Aleksandrom N. Ašonjom. Sastanku su prisustvovali i podsekretar Pokrajinskog … Continue reading Caritas Srem u poseti Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam.

Uskršnja akcija u župi Zemun

Još jedan čin ljubavi na delu! Na Čistu sredu, na početku Korizme, u župi Zemun vernicima su podeljene Caritasove kasice. Tokom 40 dana Korizme, župljani su odvajali novac i na Veliki četvrtak, pune kasice doneli na liturgiju. Od priloga skupljenih tom prilikom, Caritasovi volonteri napravili su pakete sa osnovnim životnim namirnicama i potrepštinama i podelili … Continue reading Uskršnja akcija u župi Zemun

Uručena donacija Domu zdravlja Šid

U ponedeljak, 29. marta, koordinator Caritasa Srem, gospodin Petar Dujić, uručio je Domu zdravlja Šid donaciju u medicinskoj opremi vrednu približno 350 000 dinara. Donacija uključuje EKG aparat, beskontaktne toplomere i pulsne oksimetre. Dr Krsto Kureš, direktor Doma zdravlja Šid, iskazao je veliku zahvalnost Caritasu na ukazanoj podršci. “Caritas je osetio moralnu potrebu i obavezu … Continue reading Uručena donacija Domu zdravlja Šid