Your Job – Caritas Srem

18.07.2019 u Petrovaradinu, u prostorijama Srijemske Biskupije, održan je sastanak između predstavnika Caritasa Austrije, Tobiasa Noelkea, Caritasa Srbije, Marine Kostić i biskupa msgr Đure Gašparovića.  Sastanku su prisustvovao direktor Caritasa Srem Jozo Duspara i koordinator Petar Dujić.

Tema sastanka bio je projekat Your Job – Projekat koji ima za cilj da pomogne, osnaži i savetuje mlade osobe između 15 i 30 godina kako najlakše da pronađu posao i najbolje predstave sebe budućim poslodavcima kako bi imali perspektivu da ostanu u Rumi. Projekat je započeo sa implementacijom i  biće realizovan u sledeće tri godine na teritoriji opštine Ruma i za potrebe ovog projekta otvorena je kancelarija Biskupijskog  Caritasa Srem u Rumi, ul. Glavna 46,  koju vodi savetnik Lidia Irga.

Projekat je finansiran od strane Austrijske Razvojne Agencije ( ADA ), a pored Rume, projekat će biti implementiran u Zrenjaninu i Aleksincu.

You Might Also Like