Memorandum o saradnji između Caritasa Srem i Centra za socijalni rad Dunav

U utorak 17.decembra 2019. godine u prostorijama Centra za Socijalni Radi „Dunav“ u Inđiji, potpisan je memorandum o saradnji  između Biskupijskog Caritasa Srem i Centra za Socijalni Rad „ Dunav“.

Memorandum se odnosi na Caritasov Dom Sveta Elizabeta u Maradiku. Po ovom sporazumu, Caritas Srem će ustupiti jednu sobu za privremeni smeštaj osoba koje su korisnici Centra i koji su u potrebi. Centar za Socijalni Rad će, u okviru svojih mogućnosti,  pružiti neophodnu pomoć osobama koje su već smeštene u Domu Sveta Elizabeta.

Gospođa Željka Avramović Godić, direktorka Centra za socijalni rad, pohvalila je ideju Caritasa za ovakav smeštaj osoba koje su u potrebi i istakla, da će biti sve veća i veća potreba za ovakvim domovima u budućnosti.

Vlč Jozo Duspara, direktor Biskupijskog Caritasa Srem, zahvalio se Centru za Socijalni rad, što su prepoznali potrebu za ovakvim Domom i što Caritas vide kao dugoročnog partnera u cilju pomoći najugroženijim osobama.

Dom Sveta Elizabeta je otvoren od septembra 2018. godine i namenjen je za siromašne i napuštene  osobe, koje su samostalne ali žive u nehumanim uslovima ili ekstremnom siromaštvu.  Dom je namenjen osobama sa područja Sremske Biskupije.

You Might Also Like