Kroz program kućne njege koji je sprovođen dugi niz godina na teritoriji Srijema, pokazalo se da postoji potreba za dugoročnom brigom i zbrinjavanjem starijih osoba koje žive u siromaštvu i koje su socijalno ugrožene.

Biskupijski Caritas Srijem je u suradnji sa Caritasom biskupije Bolzano – Bressanone / Bozen – Brixen iz Italije 2015. godine pokrenuo projekat izgradnje obiteljske kuće za siromašne i napuštene stare osobe kako bi odgovorio na njihove egzistencijalne potrebe.

Model obiteljske kuće osigurava da korisnici ostvare sve svoje potrebe u domaćoj, obiteljskoj atmosferi a uz to zadrže svoje navike, svoju samostalnost i obiteljske i prijateljske odnose, pruža im se i mogućnost da obogate svoj život različitim aktivnostima, steknu nova prijateljstva a istovremeno imaju potporu socijalnih i zdravstvenih suradnika.

Obiteljska kuća za siromašne i napuštene stare osobe „Sveta Elizabeta Ugarska“ nalazi se u Maradiku, malom i mirnom mjestu u Srijemu, u potpunosti je opremljena i može primiti šest korisnika.

Prvi korisnici su došli krajem 2018 godine.