Održan još jedan YourJob boot camp za mlade preduzetnike

Peti po redu boot camp (četvorodnevni trening) za buduće mlade preduzetnike u okviru projekta YourJob 2 održan je na Srebrnom jezeru 23-26. aprila. Dvadeset četvoro mladih ljudi iz Niša, Šida i Zrenjanina bilo je u prilici da tokom ovog treninga razvije veštine i stekne nova znanja o pokretanju i vođenju sopstvenog biznisa. Posebna pažnja bila je usmerena na koncepte socijalnog preduzetništva i razvoja “zelenih biznisa”. Učešće na boot campu je preduslov za konkurisanje za bespovratna sredstva za pokretanje sopstvenog (socijalnog) biznisa.

Mladi su predstavili svoje poslovne ideje i zajedno sa mentorima radili na njihovom unapređenju i usavršavanju. Obuku su vodili Neven Marinović i Neda Stanković, renomirani treneri iz Smart kolektiva, neprofitne organizacije, lidera u promovisanju koncepta društveno odgovornog poslovanja i razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji. Boot camp je okončan svečanom dodelom diploma, koje su polaznicima uručili predstavici Smart kolektiva. Ovo je ukupno peti održani boot camp, drugi u drugoj fazi projekta.

Tokom dosadašnjeg perioda, 24 biznis ideje su podržane grantovima u vidu bespovratnih sredstava za započinjanje biznisa. Uvereni smo da će naši mladi preduzetnici biti uzori i drugim mladim ljudima da se ohrabre, upuste u preduzetničke vode i sami stvore bolju budućnost za sebe i svoju porodicu, u svom rodnom mestu.

 

You Might Also Like