Volonteri Caritasa Srem pomažu starijim sugrađanima

Starije osobe su najugroženije virusom COVID-19 i stoga im je najstrožije zabranjeno da napuštaju svoje domove. Budući da mnogi od njih žive sami, potrebna im je pomoć oko nabavke osnovnoh životnih potrepština.

Delatnici i volonteri Caritasa Srem i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Zemuna, pružaju pomoć svojim starijim sugrađanima. U dogovoru sa njima, volonteri odlaze u kupovinu za njih, donose im lekove i pomažu oko mnogih drugih obaveza koje podrazumevaju napuštanje stana.

„Stariji sugrađani imaju poverenja u Caritasove volontere, budući da se uglavnom poznajemo iz crkve ili susedstva. Pozivamo sve mlade da misle na svoje starije susede.  Njima pomoć u vidu dostavljanja hrane i lekova mnogo znači, ali im još više znači vaša pažnja. Uostalom, mnogo lagodnije će se osećati da svoje poslove povere ljudima koje poznaju i u koje imaju poverenje“, poručuje Marko, dugogodišnji Caritasov volonter.

Dovoljno je da svako od nas pomogne ljudima iz svog komšiluka. Ne možemo pomoći svakome, ali svako od nas može pomoći nekome. Budimo solidarni.

You Might Also Like