Pomoć lokalnom stanovništvu

Kriza izazvana pandemijom bolesti COVID-19 žestoko je pogodila čitavo društvo. Međutim, najteži udarac primili su upravo oni najnemoćniji – stari. U okviru projekta „Urgentna pomoć Caritasa tokom COVID-19 krize“, koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Grupe 484, volonteri i zaposleni u Caritasu Srem podelili su pakete pomoći starijima od 65 godina sa teritorije Srema. Paketi su sadržali osnovne životne namirnice i sredstva za održavanje lične higijene.  Koliko god im značila materijalna pomoć, ovim ljudima mnogo više znači pažnja i činjenica da nisu zaboravljeni i ostavljeni pokraj puta.

“Izolovani smo već mesecima. Niko ni kapiju da nam pređe. Ne možemo da radimo, a nema ko da nam pomogne. Deca ostaju bez posla, nemaju ni za sebe, a kamo li nama da daju. Ali hvala Bogu da još ima dobrih ljudi koji misle na nas“, skoro plačnim glasom dočekala nas je jedna baka na pragu svoje trošne kuće.

Akcija je sprovedena u Sremskoj Mitrovici, Šidu, Beočinu, Čereviću, Sremskoj Kamenici, Petrovaradinu, Zemunu, Novom Beogradu, Maradiku, Beškoj, Hrtkovcima i Nikincima). Caritas u Srbiji nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije i pružanjem pomoći ljudima u potrebi.

You Might Also Like