Caritas Srem dobio priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva

Caritas Srem dobio je značajno priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji, realizujući aktvinosti na projektu YourJob. Na Petoj međunarodnoj konferenciji „Biznis na štiklama“ koja se tradicionalno održava na Novosadskom sajmu, u ime Caritasa zahvalnicu je primio gospodin Petar Dujić, koordinator Caritasa Srem. Gospodin Dujić je iskoristio priliku da se zahvali organizatorima na priznanju i podstakao sve mlade dame da hrabro krenu u ostvarivanje svojih snova. Caritas Srbije je na ovoj izuzetno posećenoj manifestaciji imao svoj štand, na kom je mladima predstavio sve mogućnosti koje pruža projekat YourJob.

Konferenciju je svečano otvorila ministarka privrede, gospođa Anđelka Atanacković i poručila da je žensko preduzetništvo izuzetno važno i da ga treba dalje afirmisati.

“Žene danas nisu samo majke, supruge, domaćice. One se nalaze na rukovodećim pozicijama, odlučujućim mestima, na čelu fabrika, u parlamentu i izvršnoj vlasti. Ministarstvo privrede prepoznalo je kapacitet ženskog preduzetništva. Kako bismo pomogli damama da započnu svoj biznis i otisnu se u preuzetničke vode, po prvi put sprovodimo program koji je namenjen upravo njima”, izjavila je ministarka.

Predsednica Kluba preduzetnica i poslovnih žena “Biznis na štiklama” gospođa Sofija Bajić istakla je da je godina za nama bila veoma izazovna i teška. Ona se zahvalila svima koji su pružili podršku ženama preduzetnicama i naglasila da samo zajedno možemo biti u stanju da prevaziđemo prepreke koje se nalaze na putu uspeha.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici republičke, pokrajinske i lokalnih vlasti, ambasador Egipta, predstavnica Afričke unije, kao i brojni bisnismeni i uspešne poslovne žene.

Caritas nastavlja sa osnaživanjem svih ranivih kategorija stanovništva i zalaganjima za rodnu ravnopravnost

You Might Also Like