Deca u potrebi i deca iz Prihvatnog centra u Šidu dobila đačke rančeve i školski pribor

U okviru projekta AFFECTION biskupijski Caritas Srijem je 31.8.2022. podijelio ruksake i školski pribor djeci smještenoj u Prihvatnom centru za migrante Šid. Na susretu s migrantima i u podijeli ruksaka sudjelovao je predsjednik Caritasa Srijem, biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina.

Okupljenoj djeci i njihovim roditeljima poželio je puno uspjeha u novoj školskoj godini koja uskoro započinje. Biskup se u susretu s djecom, mladima i odraslima u migrantskom kampu upoznao sa situacijom i potrebama stanovnika ovoga kampa.

Dan prije, u svečanoj sali općine Šid, u prisustvu predsjednika općine Zorana Semenovića, pomoćnika predsjednika općine zaduženog za socijalna pitanja Nebojše Ilića, roditelja i direktora škola koje djeca pohađaju, ruksake s kompletnim školskim priborom dobila su i djeca u potrebi iz samoga Šida. Na ovom susretu, školski pribor i ruksake podijelio je, u ime Srijemskog caritasa, Petar Dujić, koordinator Caritasa Srijem.

Projekt AFFECTION (A Future For Every Child Through Inclusion in Our Neighborhood) je regionalni projekt koji financira Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije. Ovim projektom obuhvaćena su sva djeca iz svih izbjegličkih kampova u Srbiji. Također, u ovu akciju uključeno je 400 socijalno ugrožene djece iz: Beograda, Šida, Sombora, Subotice, Kikinde i Lajkovca. Projekt se provodi u koordinaciji s mjesnim centrima za socijalni rad, jedinicama mjesne samouprave i školama.

Cilj projekta AFFECTION je unaprjeđenje socijalne situacije, kao i podrška i olakšan pristup školovanju prvenstveno djece i mladih migranata do 21. godine starosti. Ovaj projekt je ujedno i podrška lokalnoj zajednici i socijalno ugroženim obiteljima u mjestima u kojima se nalaze izbjeglički kampovi.

You Might Also Like