Nove stručne prakse u Šidu

Mladi Šiđani nastavljaju sa stručnim praksama u okviru projekta Your Job. Poziv za mlade koji žele pokrenuti svoj biznis važi do kraja rujna.

ŠID (TU) – Caritas Srijem je 01.09.2023. godine potpisao Memorandume o saradnji i razumijevanju na projektu “YourJob2” sa četiri poduzeća u šidskoj općini: Kozmetički salon „Dramir“, Frizersko-kozmetički salon „Ladora Style“, Građara „Kod Bosanca“, kao i  sa špedicijom „Puls Šped“.  Pored Memoranduma potpisani su i Ugovori o obavljanju stručne prakse za mlade kandidate i kandidatice iz Šida. Zahvaljujući ovim stručnim praksama, mladi će steći radno iskustvo na pozicijama frizera, kozmetičara, viljuškariste i administrativnog radnika. Zlatki, Svetlani, Aleksandru i Tamari želimo uspješnu obuku i mnogo sreće na putu karijernog usavršavanja.

Projekt YourJob 2 ima za cilj osnaživanje mladih, osobito iz ranjivih skupina, povećanje njihovih kapaciteta i konkurentnosti na tržištu rada. Projekt se u Srbiji realizira u Nišu, Šidu i Zrenjaninu, a implemetniraju ga Caritas Srbije, Caritas Niš, Caritas Srem i Caritas Zrenjanin. Donatori su Austrijska razvojna agencija (ADA), Caritas Austrije i Caritas Francuske.

Poziv za mlade

Ovom prigodom pozivamo sve mlade iz Iriga i Šida koji žele osnažiti i unaprijediti svoje kapacitete i šanse na tržištu rada da kontaktiraju s nama i zakažu svoje individualno karijerno vođenje i savjetovanje. Također, poziv za poduzetništvo je otvoren, te mlade koji su zainteresirani pokrenuti svoj vlastiti biznis pozivamo da se sa svojom biznis idejom jave u naš ured u Karađorđevoj br.79 u Šidu do 30. 9. 2023. godine.

Sve usluge projekta Your Job su besplatne!

Više možete pogledati na Facebook i Instagram stranici projekta:

https://www.facebook.com/YourJobSrbija/

https://www.instagram.com/your_job_srbija/

You Might Also Like