Banka Hrane Vojvodina – donacija za Dom Sveta Elizabeta u Maradiku

U Sredu 17.11.2021 na blagdan Svete Elizabete Ugarske, koordinator Biskupijskog Caritasa Srem, Petar Dujić i vlč Božidar Lusavec, upravitelj doma Sveta Elizabeta u Maradiku, potpisali su memoranum o saradnji i razumevanju sa Bankom Hrane Vojvodina iz Iriga. Tom prilikom Srđan Budimčić, ispred Banke Hrane Vojvodina uručio je pakete hrane za sve osobe koje su smeštene u Domu Sveta Elizabeta.  Paketi su dar kompanije Nestle, koja ovim primerom pokazuje da je društveno odgovorna kompanija.

Potpisani memorandum će u budućnosti osigurati stalne donacije hrane za Dom Sveta Elizabeta i sve ugrožene osobe koje su smeštene u Domu.

Biskupijski Caritas Srijem je u suradnji sa Caritasom biskupije Bolzano – Bressanone / Bozen – Brixen iz Italije 2015. godine pokrenuo projekat izgradnje obiteljske kuće za siromašne i napuštene  osobe kako bi odgovorio na njihove egzistencijalne potrebe.

Model obiteljske kuće osigurava da korisnici ostvare sve svoje potrebe u domaćoj, obiteljskoj atmosferi a uz to zadrže svoje navike, svoju samostalnost i obiteljske i prijateljske odnose, pruža im se i mogućnost da obogate svoj život različitim aktivnostima, steknu nova prijateljstva a istovremeno imaju potporu socijalnih i zdravstvenih suradnika.

Obiteljska kuća za siromašne i napuštene  osobe „Sveta Elizabeta Ugarska“ nalazi se u Maradiku, malom i mirnom mjestu u Srijemu, u potpunosti je opremljena i može primiti osam korisnika, a trenutno radi u punom kapacitetu.

You Might Also Like