Caritas Srem donirao industrijsku veš mašinu Opštoj Bolnici Sremska Mitrovica

U ponedeljak, 10. decembra 2018. godine,Biskupijski Caritas Srem svečano je uručio Opštoj Bolnici Sremska Mitrovica donaciju u vidu industrijske mašine za pranje veša.  Sredstva za donaciju su obezbeđena kroz projekat    „Animacija Migranata 2018”, koji je finansijski podržan od Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Grupe 484.

Direktor bolnice dr. Živko Vrcelj, zahvalio se Caritasu Srem  i predstavnicima Ambasade Kraljevine Norveške i Grupe 484 na vrednoj donaciji, istakao je da će ova mašina jako puno značiti u svakodnevnom radu, budući da se tokom jednog dana opere jedna tona bolničkog veša i posteljine. Sa novom mašinom, bojazan,da može doći do zastoja u funkcionisanju vešeraja, gotovo je anulirana.

 Preč Jozo Duspara, direktor BiskupijskogCaritasa Srem, istakao je kako je cilj Caritasa da se pomognu sve osobe upotrebi i institucije koje pružaju pomoć. Budući da je Opšta Bolnica u Sremskoj Mitrovici regionalna bolnica za područje Srema, gde se svakodnevno leči veliki broj ljudi, savremena veš mašina, svakako će doprineti kvalitetu u radu i zadovoljiti potrebe ustanove za normalno funkcionisanje rada u odseku vešeraja,a samim tim i čitave bolnice.

Izvršni direktor Grupe 484, Vladimir Petronijević rekao je, da se ovaj događaj realizuje u sklopu šire podrške Ambasade Norveške našem društvu u uslovima migrantske krize i naglasio da mu je posebno drago što se moderna profesionalna mašina sada nalazi u mitrovačkoj bolnici, a da će nevladin sektor u saradnji sa državnim i lokalnim institucijama nastaviti sa projektima koji omogućavaju pomoć, pre svega zdravstvenom i obrazovnom sektoru u Srbiji.

Primopredaji donacije prisustvovao je  Tomislav Janković, predsednik Skupštine GradaSremska Mitrovica i tom prilikom izjavio da je zadovoljan što je završen još jedan  uspešan posao i pokazali da udruživanjem javnog i nevladinog sektora može mnogo da se pomogne, naročito kada je reč o zdravstvenom i socijalnom sektoru. 

Nakraju dr Vrcelj je uručio zahvalnice  donatorima  i svima koji su inicirali i učestvovali urealizaciji ove pomoći.

You Might Also Like