Održan drugi Boot camp za mlade preduzetnike

Drugi po redu boot camp za buduće mlade preduzetnike u okviru projekta YourJob održan je od 06. do 09. oktobra u hotelu Andrevlje Ceptor na Fruškoj gori. Više od dvadesetoro ambicioznih mladih ljudi iz Aleksinca, Zrenjanina, Iriga i Rume imalo je priliku da tokom ovog četvorodnevnog treninga stekne nova znanja o pokretanju i vođenju sopstvenog (socijalnog) biznisa. Obuku su održali gospodin Neven Marinović i gospođa Neda Stanković, renomirani treneri iz Smart kolektiva, neprofitne organizacije, lidera u promovisanju koncepta društveno odgovornog poslovanja i razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji. Sa polaznicima, svoja bogata iskustva podelili su i iskusni preduzetnici i privrednici. Boot Camp je otvorila koordinatorka projekta u Srbiji, gospođa Marina Kostić, a događaju prisustvuju i članovi YourJob tima, predvođeni regionalnim koordinatorom projekta, gospodinom Tobiasom Noelkeom iz Caritasa Austrije. Ovo je drugi od tri boot campa koji će biti organizovani u okviru projekta YourJob. Nakon okončane obuke, polaznici će biti u prliici da konkurišu za bespovratna novčana sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa.

Boot camp je posetio i predstavnik Austrijske privredne komore, gospodin Michael Dobersberger koji je pozdravio učesnike i poželeo im puno uspeha u daljem radu. Gospodin Dobersberger je izrazio svoje oduševljenje raznolikošću i inovativnošću poslovnih ideja koje je čuo i poručio polaznicima da nikada ne posustaju pred brojnim preprekama koje će ih čekati na putu ka uspehu.

Opšti cilj regionalnog projekta projekta YourJob  (Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans) je povećanje zapošljivosti mladih i njihovo osnaživanje za izlazak na tržište rada.  Projekat finansiraju Austrijska razvojna agencija, Caritas Austrije i Renovabis,  a u Srbiji ga implementiraju Caritas Srbije, Caritas Zrenjaninske biskupije, Biskupijski Caritas Srem i Caritas Aleksinac. Projekat se realizuje u Zrenjaninu, Rumi i Aleksincu.

You Might Also Like