Caritas Srem predao donaciju Domu zdravlja Stara Pazova

Direktor Biskupijskog Caritasa Srem, prečasni Jozo Duspara, uručio je donaciju u medicinskoj i zaštitnoj opremi i sredstvima za dezinfekciju Domu zdravlja Stara Pazova, kao i ambulanti u Golubincima. Donacija je vredna oko 250 000 dinara i uključuje sterilizator, beskontaktne toplomere, aparate, tračice i lancete za merenje nivoa šećera u krvi, zaštitne rukavicekao i sredstva za dezinfekciju i održavanje higijene. Donaciju je primila direktorka Doma zdravlja, dr Snežana Tabaković, koja je iskazala veliku zahvalnost na pruženoj pomoći.

Sredstva za kupovinu opreme prikupljena su zahvaljujući podršci organizacija nemačkih katolika Misereor i Renovabiskao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je sprovedena u koordinacji nemačke kompanije BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH, koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Ova donacija je deo šireg programa u okviru kojeg su u Srbiji već donirane velike količine medicineske i zaštitne opreme i higijenskih sredstava. U duhu solidarnosti i svoje misije, Caritas Srbije i Caritas Srem nastavljaju sa pružanjem podrške zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv pandemije virusa COVID-19.

You Might Also Like